Dubioza Kolektiv nominirana za najbolji nezavisni album 2010

Radiosarajevo.ba
Dubioza Kolektiv nominirana za najbolji nezavisni album 2010

IMPALA  je osnovana u aprilu 2000 na inicijativu nezavisnih diskografskih kuća. Radi se o međunarodnoj neprofitnoj organizaciji koja danas broji 4000 članova.

Impala je tokom trajanja muzičkog sajma MIDEM, u Cannesu protekle sedmice, obznanila listu nominacija za najbolje albume nastale u nezavisnim produkcijama 2010 godini. Među dvadeset albuma nalazi se i "5 do 12" Dubioze Kolektiv. 

"Lista uključuje umjetnike od Bosne do Velike Britanije i prikazuje različitost talenata koje okupljaju nezavisni lejblovi širom Evrope." rečeno je u obrazloženju uspostavljanja nagrade koja će se ove godine po prvi put dodijeliti, u čast desetogodišnjice postojanja udruženja Impala.

Evo liste izvođača i albuma: 

Kako piše na zvaničnoj stranici ovog udruženja, 99% muzičkih kompanija u Evropi spadaju u red malih i srednjih preduzeća. Poznate kao "nazavisne",  one predstavljaju rasadnik inovativnosti i nove muzike i umjetnika, te proizvode 80% nove muzike u svijetu.

Čestitamo Dubiozi Kolektiv što se našla na listi sa bendovima Skunk Anansie, Underworld, The National i hrvatskim Bambie Molestersima. 





  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije