Druženje s Futavcima: Održana promocija novog spota za pjesmu 'Irska (cugerska)' (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Druženje s Futavcima: Održana promocija novog spota za pjesmu 'Irska (cugerska)' (VIDEO)

Članovi sarajevskog punk-rock benda Futavci, vrijedno su svirali i radili cijelu godinu, koju završavaju promocijom novog videospota za pjesmu Irska (cugerska). 

Riječ je o drugom spotu s njihovog prvog albuma Socijalni rock, čija je premijera održana danas u Celtic pubu

Premijerno: Pogledajte videospot za pjesmu 'Irska (cugerska)' (VIDEO)

FOTO: Futavci sutra promoviraju spot za pjesmu 'Irska (cugersku)'

Futavci: Završeno snimanje spota za pjesmu 'Irska (cugerska)'

Međutim, za njih nema odmora, kako su kazali, već vrijedno rade na pjesmama za novi album, jer im je cilj napraviti veliku karijeru i vratiti Sarajevo, kao i BiH, na rock 'n' roll mapu regije.

Bila je ovo idealna prilika i za druženje s predstavnicima medija gdje su se Futavci zahvalili na podršci koju su im pružali u dosadašnjem radu, te otkrili šta je to što planiraju raditi naredne godine.

U nastavku pogledajte kako je bili na promociji spota Irska (cugerska)!

"Htjeli smo napraviti dobar dernek i to sve zabilježiti kamerama. Bez neke filozofije i pretjerano dubokih umjetničkih izražaja. Pjesma Irska (cugerska) govori o optimizmu i o momentu kada izranjamo iz svakodnevnih problema uz ugodno društvo i dobar dernek, inspiriran irskim motivima. Nadamo se da će videospot, kao i pjesma, djelovati kao antidepresiv u ovom stresnom kapitalističkom režimu", izjavili su danas Futavci.

Režiser spota je Adnan Goro, direktori fotografije i snimatelji Admir Švrakić i Faris Dobrača, produkcijski tim Studio Scena, Celtic Pub i prijatelj i partner irski viski Jameson.

Uživajte u novom spotu! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije