Zaštita prirode i promocija Konjica / Tokom vikenda održana Neretva MEDIA Regata

06. 06. 2017. u 09:19:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Prvi vikend u junu je, već drugu godinu zaredom, bio rezerviran za dobar provod na rijeci Neretvi, s plemenitim ciljem zaštite prirode i promocije Konjica i okoline, u organizaciji Udruženja građana Zelena Rijeka Konjic.

Druga Neretva MEDIA Regata održana je 2. i 3. juna 2017. u selu Džajići. Jedan od sponzora projekta, SD Neretva Rafting – Džajića buk, osigurao je smještaj, hranu i piće za učesnike. Učesnici su imali priliku zabaviti se i uživati u izložbi fotografija Bosne i Hercegovine autora Amela Salihbašića, te u muzici do sitnih noćnih sati.

Učesnici ove regate su bili predstavnici medija s prostora Bosne i Hercegovine, te regije. U spustu su učestvovala su 22 medija, koji su se takmičili u raftingu od Džajića buka do Stare ćuprije uKonjicu. Spust je trajao oko sat vremena, s obzirom na vodostaj Neretve, dok događaj traje dva dana, uz popratne aktivnosti.

Prvi na cilju, u najkraćem vremenskom roku, bio je čamac pod pokroviteljstvom turističke agencije Visit Konjic. Organizatori regate su uspjeli na jedno mjesto okupiti više predstavnika turističke zajednice općine Konjic, te su osigurali podršku turističkih agencija Neretva Rafting – Džajića buk, Visit Konjic, Tudup Raft, Raft Kor, Travel Konjic, Ines Raft i Ambasada Neretva – Rafting Salihamidžić.

Jedna od aktivnosti regate je bila i posjeta Titovom bunkeru (D0 ARK) u Konjicu, kulturno- historijskom spomeniku iz doba Hladnog rata. Učesnici su imali priliku saznati nešto više o gradnji i namjeni ovog podzemnog skrovišta, te priliku vidjeti i 132 instalacije na temu Hladnog rata, koje su postavljene u okviru Bijenala savremene umjetnosti.

Podršku ove aktivnosti je osiguralo Udruženje građana Prvi Korak iz Konjica i Općina Konjic.

Regata je podržalo Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH, te Turistička zajednica HNK/HNŽ.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA