Druga kuća Faletići: Tamo gdje dišete punim plućima

Radiosarajevo.ba
Druga kuća Faletići: Tamo gdje dišete punim plućima
/ Foto: Druga kuća Faletići

Od svega što smo dosad o Sarajevu generacijama napisali, vjerovatno je duh grada najpreciznije zabilježio nobelovac Ivo Andrić:  “Gledan ovako sa visine, taj grad nam govori svojim građevinama, baštama i ulicama koje su ispisane i nacrtane na padinama strmih bregova kao na stranicama napola otvorene knjige.” 

Posmatrano iz ptičje perspektive, Sarajevo su, više od svega ostalog, upravo ti brijegovi, uzvisine s kojih pogled pada na grad i proteže se sve do planinskog vijenca na južnim vratima grada. 

A na njegovom sjeveru nalaze se Faletići, mjesto poznato generacijama Sarajlija kao mjesto užitka, oaza mira skroz koju protječe planinska Mošćanica, koja kao da vas zvukom i čistoćom razuvjerava da ste samo šest kilometara od grada. Upravo toliko je razdaljina od Druge kuće Faletići do srca grada. U Drugoj kući Faletići će domaćini učiniti sve da vam na najbolji način zamijene kuću. Baš kao što su učinili s Drugom kućom Lora. 

U Faletićima vas čekaju domaći eko proizvodi, dječja igraonica, kamin, prostor za sastanke, sobe i apartmani. Druga kuća Faletići pored tradicionalnog uživanja i odmora od gradskog tempa i vreve, nudi i planinarske šetnje

Faletići, Nahorevo i Hladivode su idealan teren za nordic walking, sport koji osvaja, sve popularniju šetnju sa štapovima. Svoj dio uživanja pronaći će i biciklisti, kao i sakupljači ljekovitog bilja. Ovaj lokalitet smatra se jednim od najpogodnijim za sve vrste vegetacije. 

Nekako s proljeća, kad šuma ozeleni, a rijeka se spušta u gradsku dolinu, potrebno je doći na Faletiće i na trenutak sklopiti oči. Osjetit ćete vijekove mira i užitka:  kad otvorite oči, pred vama će se naći jedan novi, bolji i ljepši svijet, za koji ćete poželjeti da što duže ostanete u njemu.

Druga kuća Faletići će vam pružiti upravo to: svijet užitka i njegovog produženja. Tamo gdje dišete punim plućima. 

Pogledajte fotoglaeriju Druge kuće na Faletićima  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije