DreamWorks otkupio prava na knjigu o WikiLeaksu

Radiosarajevo.ba
DreamWorks otkupio prava na knjigu o WikiLeaksu

Studio DreamWorks popularnog redatelja Stevena Spielberga otkupio je prava na knjigu o kontroverznoj stranici WikiLeaks i njegovu osnivaču Julianu Assangeu, koju su napisala dvojica novinara The Guardiana, priopćio je taj britanski dnevnik.
 
 DreamWorks je otkupio prava na knjigu, rekao je glasnogovornik Guardiana, koji je potkraj prošle godine objavio sadržaj povjerljivih američkih dokumenata s internetske stranice WikiLeaks.
 
 Knjiga WikiLeaks: Inside Julian Assange's War on Secrecy Davida Leigha i Lukea Hardinga je kritički pogled na život donedavno najtraženijeg čovjeka na svijetu Assangea i njegove pregovore s Guardianom o objavljivanju strogo povjerljivih diplomatskih depeša.
 
 Surađivali su s izvršnim urednikom WikiLeaksa Danieoml Domscheit-Bergom, koji je svoja iskuistva sažeo u knjizi Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World's Most Dangerous Website, a napustio je tvrtku nakon što Assange novinarima nije osigurao integritet.
 
 Britanski sud donio je odluku o izručenju Assangea Švedskoj, gdje je optužen za silovanje. Američki neprijatelj broj 1, kako su ga mediji prozvali, podnio je žalbu na odluku suda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije