Došlo vrijeme da se pozdravimo s ljetom?

Radiosarajevo.ba
Došlo vrijeme da se pozdravimo s ljetom?

Oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima nas je dočekalo jutros, a po svim najavama tako će biti i narednih dana.

Dženan Zulum, meteorolog iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda je u izjavi za Radiosarajevo.ba rekao da su u prve dvije dekade u augustu temperature bile znatno iznad višegodišnjeg prosjeka.

"Temparature su bile veće i za tri do pet stepeni u odnosu na višegodišnji prosjek, iako nisu nadmašeni apsolutni maksimumi", rekao je Zulum i dodao da su temperature ovih dana u granicama godišnjeg prosjeka, dani su kraći, a temperatura zakonito opada.

Potvrdio nam je i da će narednih dana biti nestabilno vrijeme sa više padavina.

"Prema jugu će padavina biti više, dakle možemo očekivati nestabilno vrijeme sa padavinama, koje će kulminirati sutra", izjavio je Zulum za Radiosarajevo.ba.

Dodao je i da već od četvrtka možemo očekivati stabilnije vrijeme.

"Imat ćemo više sunčanih intervala do kraja sedmice i za dane vikenda, a maksimalne temperature će biti do 25 stepeni, a jutarnje od 12 do15 stepeni", rekao je Zulum i dodao da više padavina možemo očekivati početkom nove školske godine, tj. početkom septembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije