Donji Vakuf: Otvorena moderna sportska dvorana

Fena
Donji Vakuf: Otvorena moderna sportska dvorana
/ Fena
Građanima Donjeg Vakufa od danas je na raspolaganju moderna sportska dvorana kapaciteta 800 mjesta na tribinama, savremenim zagrijavanjem, uređenim svlačionicama i kupatilima, videonadzorom i parking prostorom.

Svečanosti otvorenja nove dvorane prisustvovali su brojni zvaničnici izvršne i zakonodavne vlasti na svim nivoima, predstavnici javnog, privrednog i vjerskog života, delegacije bratskih općina Inegol, Šelezader i Akhisar iz Turske prijatelji iz Švedske i Norveške, te drugi brojni gosti i stanovnici donjovakufske općine.

Da će 25. novembar trajno ostati upisan u historiju Donjeg Vakufa, kazala je u svom obraćanju prisutnima potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, čestitavši svima koji su sudjelovali u izgradnji sportske dvorane.

Poželjela je da ubuduće svi donjovakufski sportisti, koji budu koristili salu, pobjeđuju i da ona bude „u znaku pobjede domaćih ekipa“.

Uz kreditno zaduženje Općine Donji Vakuf kod Razvojne banke, izgradnju dvorane, koja je počela 2008. godine, pomogli su Federalno ministarstvo za obnovu i povratak, Federalno ministarstvo za kulturu i sport, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a, Ministarstvo kulture Kantona Sarajevo, turske općine s kojima Donji Vakuf njeguju bratske odnose, švedska općina Landskrona, koja je osigurala sportsku opremu, donjovakufska firma 'Promo' donacijom stolica za tribine i igrače, te Vlada SBK-a, u čije ime se na svečanosti obratio kantonalni ministar privrede Sedžad Milanović.

Plakete za dati doprinos svima onima koji su pomogli izgradnju sportske dvorane u Donjem Vakufu uručio je načelnik Huso Sušić, istakavši kako je današnji dan za sve stanovnike ovoga grada poseban.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije