Donirajte stare šporete za Tehnički muzej

Radiosarajevo.ba
Donirajte stare šporete za Tehnički muzej


Tehnički muzej vrijedan minimalno 22 miliona konvertibilnih maraka nasušna je potreba građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Tako barem misle u Elektroprivredi i Kantonu Sarajevu, pa spremaju usvajanje odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju muzeja u zemlji u kojoj glavni nacionalni muzej ima velike probleme s grijanjem prostorija.

Treba li nam Tehnički muzej od 20 miliona KM?

U Elaboratu koji posjedujemo, a koji je pripremila interresorna grupa sastavljena od predstavnika Elektroprivrede i Kantona Sarajevo postavljene su i fotografije već prikupljenih eksponata.

Radi se zapravo o prastarim uglavnom električnim uređajima, na čijim mehanizmima učenici i studenti neće naučiti ništa što bi im pomoglo, a koji ni svojim izgledom neće zadiviti radoznale posjetitelje.

Izdvajamo nekoliko eksponata, a čitatelje i građane pozivamo da svoje stare šporete, lampe, motore, prekidače, utičnice... doniraju muzeju, kako bismo utrošak javnog novca smanjili barem za nekoliko hiljada maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije