Domagoj je spasio trudnu Sibel i sina od utapanja: Nisam heroj, već samo čovjek

2
Radiosarajevo.ba
Domagoj je spasio trudnu Sibel i sina od utapanja: Nisam heroj, već samo čovjek
Foto: Privatni album / Domagoj Kapulica i Sibel Tekin

Ko spasi jednog čovjeka – kao da je spasio cijeli svijet. Sigurno smo svi čuli za ovu izreku, ali nemamo baš svaki dan priliku upoznati takve heroje.  Takve priče svakako postoje, a dokaz tome je i Domagoj Kapulica koji trenutno živi u Njemačkoj.

"Šetao sam to popodne sa suprugom Martinom i sinom Rokom pokraj umjetnog jezera Phoenix-See i zastao kupiti sinu pomfrit na kiosku. Stao sam u red za pomfrit kad sam čuo da je nešto pljusnulo u vodu. Odmah sam se okrenuo i vidio dječaka kako pluta i čije se tijelo gubi u mutnom jezeru", ispričao je Domagoj.

On trenutno živi u Dortmundu, a rodom je iz Imotskog, piše 24sata.hr.

"Povukao sam ga za jaknu prema sebi, a onda sam u vodi ispod nas vidio da se još netko utapa. S djetetom sam uspio nekako zaroniti i dohvatiti ženu koja se već nagutala vode. Uspio sam je vidjeti jer je imala maramu koja joj je plutala na površini. Nije bilo lako izranjati i zaranjati i paziti da već spašeno dijete opet ne potone, ali nekako sam uspio s njima doplivati do obale, gdje su dijete prihvatila dva muškarca, a onda sam nakon toga i Sibel izvukao na obalu", rekao je Domagoj.

Smatra da bi svako isto uradio.

"Pa radi se o ljudskim životima. I sam sam otac, kakav bih ja bio čovjek da mirno gledam kako se jedan tek stvoreni život utapa i gasi. Drago mi je da im se ništa nije desilo, a za sebe smatram da nisam nikakav heroj već samo čovjek. Nisam želio ovu medijsku pažnju, ali je Sibel dala sve u medije jer me htjela upoznati pa me tako tražila“, poručio je Domagoj.

Sibel Tekin je trudnica koju je on spasio, a njen dvogodišnji sin se zove Abdullah, piše 24sata.hr.

Ona je ustvari organizovala njihov ponovni susret kako bi mu se zahvalila.

"Sve se desilo u trenu. Dijete je bilo kraj ograde i u sekundi je završio u vodi. Odmah sam skočila za njim ne razmišljajući ni o čemu, a ne znam plivati. No kad je dijete u pitanju ne razmišljate više o sebi. Hvala Bogu da se sve završilo sretno, hvala Domagoju na svemu“, poručila je Sibel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije