Domaća pamet, svjetski kvalitet: Kurs Jave uz jednog od najboljih predavača

Radiosarajevo.ba
Domaća pamet, svjetski kvalitet: Kurs Jave uz jednog od najboljih predavača
IT industrija u našoj zemlji sve češće bilježi velike uspjehe.

Jedan od projekata koji dobiva regionalnu prepoznatljivost je Bookvar.co – platforma za online učenje, koju su nedavno pokrenuli mladi stručnjaci iz Sarajeva.

Bookvar je primjer kako startup projekti mogu postati uspješna priča.

Na ovoj platformi upravo je objavljen kurs za programski jezik Java koji vodi jedan od najuspješnijih predavača u regiji. To je Ermin Kreponić, stručnjak koji je do sada educirao više od 200.000 polaznika na najvećoj svjetskoj platformi za online učenje  – Udemy.

Kurs Jave uz Ermina Kreponića namijenjen je svima koji žele ovladati ovim programskim jezikom, prema principu – od početnika do profesionalca.

Kurs počinje osnovama programiranja u Javi i postepeno se razvija ka naprednijim konceptima; podijeljen je na deset poglavlja od kojih se u svakom obrađuje određena tema, a nakon svakog od njih slijedi provjera znanja. Na taj način polaznici mogu testirati svoje sposobnosti te pratiti svoj napredak.

Polaznici koji završe kurs bit će osposobljeni da pišu vlastite programe u Javi, čitaju Java kod s razumijevanjem, te tako nastave svoju karijeru kao Java programeri, ali i dobiju odličnu osnovu za dalju IT edukaciju.

Na platformi Bookvar.co ovaj kurs možete slušati na našem jeziku.

Sastoji se od 122 lekcije, odnosno više od 20 sati videomaterijala koji uključuje predavanja i zadatke za provjeru znanja. Trenutna cijena kursa je 39 KM ili 20 USD. 

Prijaviti se možete na ovom linku.

Osim kursa Jave, platforma Bookvar.co nudi i druge korisne edukativne programe, kao što su kursevi švedskog  i bosanskog jezika, naučni programi za djecu i drugo. Bookvar nudi priliku i infrastrukturu stručnjacima raznih profila da kreiraju svoj edukativni sadržaj. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije