Kultni film 'Scream For Me Sarajevo' stiže na DVD

Radiosarajevo.ba
Kultni film 'Scream For Me Sarajevo' stiže na DVD
FOTO: Radiosarajevo.ba / Bruce Dickinson - gost Radio Sarajeva povodom snimanja filma

Dokumentarni film Scream For Me Sarajevo o posjeti i koncertu Brucea Dickinsona ratnom Sarajevu 1994. godine u Sarajevu, uskoro će se pojaviti na  DVD-u 29. juna.

Označen kao “priča o nadi u vremenima rata”, priča je o koncertu kojeg je pjevač Bruce Dickinson s pratećim bendom, organizirao u glavnom gradu BiH. Sarajevo je tada proživljavalo najcrnje dane tokom opsade grada. 

Dokumentarni film uključuje snimke iz ratnog Sarajeva, kao i razgovore s ljudima koji su organizirali koncert, kao i ljudima koji su bili odlučni živjeti unatoč velikim ljudskim žrtvama i paklu kojeg su preživljavali.

Kako prenosi portal Hennemusic.com, intervju sa bendom, organizatorima koncerta i osiguranjem prikazuje realnost situacije koja nije samo bila opasna već je bila barbarska.

Nismo bili zaštićeni, nismo imali plan, a meci su bili pravi, ali j..iga, otišli smo tamo”, rekao je lider Iron Maidena Bruce Dickinson u svojoj autobiografiji “Šta pokreće ovo dugme?” ( What Does This Button Do?).

“Koncert je bio ogroman, intenzivan i vjerovatno najveći show na svijetu u to vrijeme za publiku i za nas. Svijet nije znao za to i nije mu bilo stalo do toga. Koncert je promijenio moj pogled na život, smrt i na ljude oko mene”, rekao je Dickinson.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije