Dogs Trust organizira radionicu "Funkcionalna porodica i odnos prema životinjama"

Promotivni tekst
Dogs Trust organizira radionicu "Funkcionalna porodica i odnos prema životinjama"
Foto: Promo / Dogs Trust u BiH

Dogs Trust organizira interaktivnu radionicu "Funkcionalna porodica i odnos prema životinjama" za roditelje, sve porodice s djecom, posebno one koji imaju ili planiraju nabaviti ljubimca, kao i prosvjetne radnike.

Radionica će biti održana u srijedu, 13. maja u 16 i 30.

Poznato je da je odnos prema životinjama indikator mentalnog zdravlja kako društva u cjelini, pa tako i porodice, te da odrastanje uz ljubimca pomaže djeci da postanu odgovornija, da imaju veće samopouzdanje, kao i da razviju empatiju prema drugima. Poznavanje prirode životinja, posebno onih koji su u našem okruženju, te odgovornost u ophođenju prema njima, ključno je i za sigurnost djece.

Predavač, Tanja Tankosić Girt, diplomirani Psiholog i Porodično-sistemski psihoterapeut u Udruženju za sistemsku praksu i terapiju, će kroz ovu radionicu pomoći da razumijemo:

- važnost pravilnog i humanog odnosa prema životinjama i prirodi
- kako na to utječu odnosi u porodici
- na na koji način kućni ljubimac djeluje na funkcionalnost porodice
- kako spriječiti eventualne smetnje u funkcionalnosti unutar porodice i svakodnevnice njenih članova koje mogu  nastati neadekvatnom brigom o ljubimcu.

Nakon radionice, učesnici će moći postaviti pitanja, a ako nakon isteka vremena budu imali dodatne komentare i pitanja, moći će ih poslati na marketing@dogstrust.ba i od predavača dobiti odgovore pisanim putem.

Osigurajte svoje učešće i prijavite se, a nekoliko sati prije radionice ćete putem e-mail adrese dobiti pristupni link. Aplikacija Zoom jednostavna je za korištenje i sve što ćete trebati uraditi je odobriti korištenje mikrofona, te po želji, i kamere.

Prijaviti se možete OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije