Dogodilo se na današnji dan

Radiosarajevo.ba
Dogodilo se na današnji dan

 - 1459. godine rođen je Maksimilijan I. njemački kralj i rimsko-njemački car. Ujedinio je sve zemlje Habsburgovaca. Dinamičnim ženidbama učinio je Habsburgovce najmoćnijim monarsima Europe. Vodio je mnoge ratove, a bio je poznat kao humanist, pisac i mecena.

 - 1599. godine rođen je flamanski slikar Anthonis van Dyck istaknuti portretist. Bio je dvorski slikar engleskog kralja Karla I.

 - 1832. godine u Weimaru je umro Johann Wolfgang Goethe. Goethe se nametnuo suvremenicima i potomstvu kao obnovitelj lirike, drame, epa i romana, kao znanstvenik izuzetno oštra i duboka uvida u strukturu i fenomene prirode. Goethe je još za života postao simbol onog što je najproblematičnije u njemačkoj kulturi i spomenik njemačkog klasičnog humanizma.

 - 1956. godine u Stockholm je rođena glumica Lena Olin.

 - 1980. godine dobitnici Nobelove nagrade za mir Majci Terezi uručena je 22. ožujka 1980. godine najviša indijska nagrada 'Dragulj Indije'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije