Dog Trust BH: Najveća akcija besplatne sterlizacije pasa

Radiosarajevo.ba
Dog Trust BH: Najveća akcija besplatne sterlizacije pasa


Dogs Trust BH će od 30. maja do 30. juna ove godine provesti veliku društveno korisnu akciju besplatne masovne sterilizacije vlasničkih i uličnih pasa.

Cilj akcije je sterilizacija 3.000 pasa kako bi se spriječilo rađanje oko 30.000 neželjenih kučića. Akcija besplatne sterilizacije pasa će se provoditi u Sarajevu i Istočnom Sarajevu na 10 veterinarskih klinika.

Sterilizacija je humani način smanjenja broja pasa lutalica i velikog broja neželjenih okota. Sterilisani psi su manje bučni i nametljivi, bez agresivnog ponašanja kod ženkih koje žele da zaštite svoje kučiće. S obzirom da su sterilisani psi vakcinisani i izlječeni od parazita samim tim će  biti zdraviji kada budu vraćeni u svoje prirodno stanište.

Kampanja se provodi pod sloganom „Bolje je“- za zdravije i sretnije pse, za lokalnu zajednicu. Zaštitno lice kampanje je glumac Enis Bešlagić koji je i sam vlasnik psa i koji na ovaj način želi da skrene pažnju javnosti o nužnosti rješavanja problema ogromnog broja pasa lutalica u BiH.

Tokom mjesec dana akcije, građani će se o mogućnostima sterilizacije pasa moći informisati na broj telefona: 033 83 76 49.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije