Dodijeljena sredstva prikupljena na Diplomatskom zimskom bazaru (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Dodijeljena sredstva prikupljena na Diplomatskom zimskom bazaru (FOTO+VIDEO)
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Organizacioni komitet Diplomatskog zimskog bazara 2014. održao je danas konferenciju za medije u Ambasadi Švedske u Sarajevu. Komitet, koji čine Mariette Kraak (Nizozemska), Nora Schiller (Švedska) i Sally Barth (USAID), dodijelio je dobitnicima sredstva koja su u njihovo ime prikupljena na Bazaru, održanom u decembru 2014. godine, za tri posebna dobrotvorna projekta.

Sredstva su dodijeljena sljedećim organizacijama: 

- SOS Kinderdorf kući za djecu s invaliditetom u Maglaju. Ovom događaju prisustvovao je Amir Omanović, direktor koji je preuzeo donaciju. Njima su dodijeljena novčana sredstva u iznosu od 34.000 KM. 

- Franjevačkom studentskom međunarodnom centru - uime centra donaciju su preuzeli Sandra Talanga i David Majstorović. Njima je dodijeljeno 20.000 KM. 

- Organizaciji Våra Barn (Naša djeca), koju je predstavljala Jasmina Begić iz Stockholma. Ona je preuzela donaciju koja će se koristiti za podršku djeci bez roditeljskog staranja u Bosni i Hercegovini. Njima je dodijeljeno 29.000 KM. 

FOTO: Rekordno izdanje Diplomatskog zimskog bazara

Diplomatski zimski bazar najveći je godišnji pojedinačni događaj koji organizira diplomatska/međunarodna zajednica u Sarajevu. Izuzetno je dobro posjećen - brojni građani, kao i predstavnici međunarodne zajednice prisustvuju Bazaru. Cilj je prikupiti novac za ugroženu djecu, djecu s posebnim potrebama i djecu bez roditeljskog staranja. Bazar 2014. bio izuzetno uspješan i po broju posjetitelja, kao i po visini prikupljenih sredstava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije