Do kraja sedmice u BiH oblačno s kišom

Radiosarajevo.ba
Do kraja sedmice u BiH oblačno s kišom


Do kraja sedmice u Bosni i Hercegovini bit će uglavnom oblačno vrijeme. Neće biti snježnih padavina, preovladavat će jugo i bit će kišovito - potvrdio je Feni dežurni meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH Damir Šantić.

U petak će biti nešto kiše uglavnom u Hercegovini, u Bosni mjestimično slabije padavine, dok se više padavina očekuje u noći s petka na subotu. U ranim jutarnjim satima u subotu bit će svugdje kiše, a poslije podne očekuje se prestanak padavina. U nedjelju će uslijediti nove obilnije padavine.

Kako je kazao Šantić, u cijeloj zemlji se očekuju dosta obilnije kiše, a slično vrijeme će se nastaviti i naredne sedmice.  

Temperature zraka su u porastu i preovladavat će južno strujanje. Već od sutra jutarnje temperature kretat će se između 1 i 6 stepeni celzijusa, a u subotu između 5 i 10 stepeni. U Hercegovini će jutarnje temperature biti i do 15 stepeni.

Dnevne temperature će biti dosta visoke i već u petak, subotu i nedjelju će se kretati između 10 i 18 stepeni celzijusa, kazao je Šantić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije