Do kraja jula na Bembaši dva nova sportska terena

Radiosarajevo.ba
Do kraja jula na Bembaši dva nova sportska terena

Gradnja jednog otvorenog i jednog natkrivenog sportskog terena za mali nogomet na Bembaši trebala bi biti završena do kraja jula, piše Dnevni avaz. Investitor projekta Amer Bičo kaže da se radovi odvijaju po planu i privode se kraju.

„Bit će to tereni s umjetnom travom, dimenzija 40x20 metara. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti i da ćemo ih što prije završiti kako bismo djeci omogućili mjesto gdje će se moći igrati i družiti“, kaže Bičo.

Prema njegovim riječima, jedan teren će biti ispod montažnog balona, tako da će se moći koristiti u svim vremenskim prilikama, dok će drugi biti otvoren i pogodan za korištenje tokom ljetnih mjeseci. Investitor je preuzeo obavezu da popravi i sanira postojeće tribine koje će, također, biti vraćene u funkciju.

Opština Stari Grad je prije nekoliko mjeseci izdala dozvolu za privremeno korištenje prostora nekadašnjeg terena za odbojku na Bembaši koji je bio u zapuštenom stanju. Prostor je izdat na period od 1. maja ove do 1. maja 2015. godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije