Do kraja godine video nadzor na Vilsonovom šetalištu

Radiosarajevo.ba
Do kraja godine video nadzor na Vilsonovom šetalištu

Završna faza projekta video nadzora javnih površina, na području općine Novo Sarajevo, realizirat će se do kraja godine postavljanjem pet kamera.

Radi se o najsavremenijim kamerama koje su opremljene infracrvenim uređajima i u funkciji su 24 sata, što povećava sigurnost građana i objekata, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Sve kamere su uvezane u nadzorni centar koji je instaliran u prostorijama Druge policijske uprave Novo Sarajevo.

Kamere će biti posdstavljene kod: Treće gimnazije, Srednje elektrotehničke škole za energetiku, Otvorena scena kod Zemaljskog muzeja, te dvije kamere na saobraćajnoj raskrsnici na Čengić Vili.

Projekat video nadzora javnih površina je predviđen da se u prvoj fazi realizira u saradnji sa Gradskom upravom, dvije gradske općine, Novo Sarajevo i Novi Grad Sarajevo, i dvije policijske uprave. Kako za drugu fazu nije bilo dovoljno sredstava, Općina Novo Sarajevo je odlučila samostalno nastaviti projekat.

Projekat zahtjeva značajna finansijska sredstva jer uključuje i prateće sklopove (nadzorni centar, repetitore za prenos signala, kao i redovno održavanje i servis ) pa se stoga provodi etapno. Procijenjena vrijednost projekta za tri godine je 150.000 KM, a kompletne troškove realizacije snosit će Općina Novo Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije