Do kada će trajati radovi na Ferhadiji?

Radiosarajevo.ba
Do kada će trajati radovi na Ferhadiji?
/ Foto: Samir Cacan/Radiosarajevo.ba


Postavljanje granitnih ploča na dijelu Ulice Ferhadija, čija rekonstrukcija je u toku, teče planiranom dinamikom i popločavanje bi trebalo da bude okončano u prvoj polovini jula, saopšteno je iz Općine Stari Grad.

Rekonstrukcija dijela Ulice Ferhadija počela je 15. maja, 2012. godine, a izvođač radova je firma “Mibral”. Rekonstrukcija ovog dijela Ferhadije košta oko 290.000 KM i finansirat će je Općina Stari Grad.

Postavljanjem granitnih ploča u potpunosti će biti završen projekat rekonstrukcije dijela Ulice Ferhadija od Tržnice do Ekonomskog fakulteta. Osim postavljanja ploča rekonstrukcija Ferhadije podrazumijevala je i zamjenu svih podzemnih instalacija.

Postavljanje pahuljice u Ulici Ferhadija kod Ekonomskog fakulteta, simbola XIV Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine, počelo je u srijedu 20. juna, potvrdili su u Službi za komunalne poslove i investicije Općine Stari Grad.

"Ploče na kojima se nalazi pahuljica su stigle i sutra ćemo početi s njihovom ugradnjom. Pahuljica će biti postavljena na ulazu u Trg Oslobođenja – Alija Izebegović, odnosno na mjestu gdje se nalazila i prije rekonstrukcije dijela Ulice Ferhadije", pojasnili su u Službi za komunalne poslove i investicije.

Ranije je Ferhadija bila asfaltirana saobraćajnica s pločnicima sa obje strane. Dio Ulice Ferhadija posljednji put je urađen 1982. godine, kada su i postavljene ploče.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije