Dnevnik bicikliste: Albanija

Radiosarajevo.ba
Dnevnik bicikliste: Albanija

Sarajlija Sead Muhić, nezaposleni profesor sporta i tjelesnog odgoja, u oktobru ove godine napravio je priličan podvig – biciklom je otputovao iz Sarajeva do Irana. Sa Seadom smo razgovarali o ovom putovanju te o ljudima i društvenoj situaciji u državama kroz koje je prolazio.

"U Albaniji nisam htio spavati na cesti, pa smo pitali neke ljude da nam budu domaćini. Iz par takvih slučajeva, moglo se zaključiti da su uglavnom izuzetno neobrazovani, siromašni i više nego gostoljubivi. Toliko su gostoljubivi da ti je prosto neprijatno. Primjera radi, domaćin je uzeo moj prljavi veš koji sam skinuo sa sebe i svojeručno ga odnio da se pere, iako sam se protivio tome. Također, nije nas pustio da spavamo u bašti nego nas je uveo u kuću. Pored toga što je očigledno da oni sami nemaju šta da jedu i prvi put nas u životu vide, gostili su nas kao da smo im rod rođeni", rekao je Muhić o Albaniji u intrvjuu za Radiosarajevo.ba.

Više o čitavom putovanju pročitajte u intervjuu sa Muhićem, a u narednim danima objavit ćemo i fotografije sa putovanja kroz Grčku i Tursku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije