Asya / Djevojčica iz Sarajeva pisala kraljici Elizabethi, a onda je stigao odgovor s dvora

17. 09. 2019. u 16:21:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Nakon što je pogledala crtani "Korgi: Kraljevski pas velikog srca" o ljubimcima britanske kraljice, djevojčica Asya Isović iz Sarajeva odlučila je kraljici Elizabethi poslati razglednicu, pjesmicu i crtež.

Djevojčica Asya Isović iz Sarajeva odlučila je kraljici Elizabeti poslati razglednicu, pjesmicu i crtež - undefinedFoto: Armin Durgut / Pixsell: Djevojčica Asya Isović iz Sarajeva

No, malo ko se nadao da će Asya zaista i dobiti odgovor.

Djevojčica Asya Isović iz Sarajeva odlučila je kraljici Elizabeti poslati razglednicu, pjesmicu i crtež - undefinedFoto: Armin Durgut / Pixsell

"Draga Asya, kraljica je htjela da ti zahvalim na ručno rađenoj razglednici, pjesmici i prekrasnim crtežima koje si poslala Njenom Veličanstvu. Iako ti nije mogla lično odgovoriti, kraljicu je dirnula tvoja pažnja te veoma cijeni vrijeme i trud koji si uložila u razglednicu i poklone. Ja ti želim još jednom zahvaliti na vremenu koje si uložila i želim ti sve najbolje u budućnosti", stoji u odgovoru iz kraljičinog ljetnikovca Balmoral Castlea.

"Bila sam toliko sretna, trčala sam, skakala", objasnila je Asya kako se osjećala kad je nakon par mjeseci napokon dobila odgovor s kraljevskog dvora.

Pismo je uokvirila te će ga zasigurno čuvati čitavog života.

KOMENTARI (3)