Dječiji program ovogodišnjeg SFF-a

Radiosarajevo.ba
Dječiji program ovogodišnjeg SFF-a

Dječiji program Sarajevo Film Festivala pomaže obrazovanju najmlađih gledatelja i razvijanju ljubavi prema filmu u budućim generacijama.

18. Sarajevo Film Festival će ovog puta u sklopu Dječijeg programa prikazati i dva 3D animirana filma: četvrti nastavak Ledenog doba i Pixarovu uspješnicu Meridu hrabru

Prodaja ulaznica počinje 1. jula u 11 h. Cijene ulaznica možete vidjeti ovdje

Ella i Aleksi
 
Finski animirani film redateljice Juuso Syrjä o bratu i sestri Elli i Aleksi, koji ulaze u brojne avanture sa svojim psom, Inspektorom Dogsonom
Kapetan Hu
 
Švicarski kratki animirani film redatelja i scenariste Basila Vogta o brodolomu kapetana Hua na Alpima.  
Ledeno doba 4: Zemlja se trese 3D
 
 
Novi nastavak popularnog animiranog serijala nastavlja Scrattovu potragu za njegovim žirom, koja dovodi i do globalne posljedice - kontinentalne kataklizme koja predstavlja početak nove avanture Diega, Sida i Mannyja. Film je sinhroniziran na hrvatski jezik. 
Lotte i tajna mjesečevog kamena  
 
Redatelji i scenaristi Heiki Ernits i Janno Poldma su autori estonsko-finskog animiranog filma o Lotte i njena dva prijatelja zeca sa Mjeseca. Oni se mogu vratiti kući samo uz pomoć tri čarobna Mjesečeva kamena
Merida hrabra 3D
 
Priče o epskim bitkama i mističnim legendama od davnina su se prenosile kroz generacije na brdovitim i tajnovitim škotskim visoravnima. Hrabra Merida se suprotstavi tradiciji, sudbini i najstrašnijom zvijeri. Prkosi drevnom običaju, kojeg svetim smatraju gospodari zemlje: kolosalni Lord MacGuffin, mrzovoljni Lord Macintosh i zajedljivi Lord Dingwall. Film je sinhroniziran na hrvatski jezik. 
Reper ricky i cool Wendy
 
Finski film za djecu zasnovan na istinitim događajima o reperu Rickyju i Wendy. Režiju potpisuje Mari Rantasila.
Twigson se ženi
 
Priča o istraživanju zločina, kao i priča o zaljubljenosti. Twigson sreće Karolinu, grančicu breze, baš kao što je to i on, i u njoj vidi izvanrednu djevojku koja mu sasvim odgovara jer grančice poput Twigsona ne rastu na drveću. Režiju potpisuje Martin Lund.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije