Distance Learning na Fakultetu političkih nauka

Radiosarajevo.ba
Distance Learning na Fakultetu političkih nauka

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu u novoj akademskoj godini otvara program ''Distance Learning'' studija.

Svi vodeći univerziteti/škole u svijetu imaju neki oblik obrazovanja na daljinu, a kada je u pitanju primjena IKT-a u procesu učenja na daljinu i elektronskoj podršci obrazovanju/e-obrazovanju, naša je zemlja još uvijek u ranim fazama razvoja. 

Moderni, trogodišnji studij prema ECTS sistemu studiranja omogućava studiranje bez fizičkog prisustva u učionicama, prevladavanje prostornih i vremenskih ograničenja, te koristi moderne/interaktivne metode internet-bazirane nastave. 

Ovo je novi oblik studiranja u kojem se 70% nastavnih aktivnosti obavljaju on-line, a 30% u neposrednoj komunikaciji sa studentima u učionici. Važno je napomenuti i to da je ovo tzv. "blended" sistem učenja na daljinu tj. da pored DL nastave postoji i klasična nastava.

Fakultet političkih nauka u Sarajevu posjeduje sve tehničko-tehnološke preduslove za realizaciju ovog programa – uključujući i Info salu koja se svaki dan u određenim terminima stavlja na raspolaganje onim DL studentima koji nemaju računar i(ili) internet konekciju kod kuće.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije