Direktor Sarajevošuma naredio odstrijel pasa

Radiosarajevo.ba
Direktor Sarajevošuma naredio odstrijel pasa

U Gladnom polju kod Sarajeva (u blizini skoro dovršenog azila) došlo je do novog slučaja odstrijela pasa. Naime, na putu ka njivama u Gladnom polju, uposlenici Sarajevošuma iz bijelog Golfa pucali su na ulične pse - u naseljenom mjestu.

Na poziv građana, policija je izašla na teren i pronašla dva ubijena psa i jednog sa prostrijeljenim zadnjim nogama, a ubrzo su stigli i aktivisti udruženja Avlijaneri.

"Jedan pas je ubijen u blizini vikendice Sabahudina Kurta, odmah iza leđa Ismete Kurt, koja je brinula o njemu i upravo ga nahranila. Žena je još uvijek u šoku, a mi smo sklonili leš. Drugi pas je ubijen 20 metara ispred jedne kuće, na očigled vlasnice i njenih unuka. Policija je već dobila informacije o počiniocima,  a naređenje za odstrijel je izdao Zejnil Berilo, direktor Sarajevošuma, jer mu psi navodno ometaju srne oko kuće", izjavio je za Radiosarajevo.ba Adnan Smailbegović, predsjednik Avlijanera.

Treba napomenuti da se radi o očiglednom kršenju zakona, budući da Berilo nema nikakve ovlasti za takvo naređenje niti iko može narediti pucanje u naseljenom području, naveo je Smailbegović za Radiosarajevo.ba.

Otvoren azil za pse u Prači

Za deset dana otvara se azil za pse

Zaštitari i policija pronašli još 30 ustrijeljenih pasa

U Zavidovićima šintori pse ubijaju vatrenim oružjem

Građani prijete tužbom sarajevskom rent-a-šintoru

Još jedan pas ustrijeljen na Dobrinji I

Na Dobrinji upucan ulični pas

Još jedan slučaj silovanja psa u Sarajevu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije