Đipa: Snijeg nije stvorio probleme u saobraćaju

Radiosarajevo.ba
Đipa: Snijeg nije stvorio probleme u saobraćaju


Snijeg koji je u noći sa nedjelje na ponedjeljak napadao u Sarajevu, kako kaže Ahmed Đipa, potparol KJKP Rad, nije stvorio probleme u saobraćaju.

"Zimska služba je reagovala odmah nakon početka sniježnih padavina u Sarajevu, iako visina snijega nije odmah dostigla visinu 10 centimetara, nakon koje je Zimska služba dužna izaći na ulice. Mi smo odmah na početku padavina poslali vozila na sarajevske saobraćajnice. Poslali smo 22 vozila na padinske dijelove i petnaest vozila u ravne dijelove Sarajeva, sedam specijalizovanih vozila na pločnike. Osim toga, 150 radnika je upućeno da ručno čisti snijeg i sprječava poledicu", rekao je Đipa za Radiosarajevo.b.

On je dodao da je situacija u četiri sarajevske općine koje održava Zimska služba KJKP Rad dobra, te da će ovo preduzeće nastaviti i dalje raditi.

"Vozačima, kao i uvijek, savjetujemo da koriste zimsku opremu i da drže odstojenje između vozila", rekao je za naš portal Đipa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije