Đipa: RAD spreman za snijeg

Radiosarajevo.ba
Đipa: RAD spreman za snijeg


Ahmed Đipa, glasnogovornik KJKP RAD u razgovoru za Radiosarajevo. ba rekao je kako je ovo preduzeće spremno za čišćenje sarajevskih ulica od snijega.

"Ja se nadam da zima neće biti kao prošle godine koja je bila teška, a ako bude onda ćemo se boriti kao i prošle godine", rekao je Đipa za Radiosarajevo.ba.

"Zimska služba preduzeća RAD za ovu sezonu raspolaže sa mehanizacijom koja broji preko pedeset specijalnih vozila za sprješavanje poledice, razgrtavanje snijega, odbacivanje snijega itd. Međutim, broj vozila - različitih mašina i kamiona je mnogo veći. Ta mehanizacija će biti efikasna do visine snijega do 50 cm, a preko te visine snijega nastupaju vanredni uslovi i onda se uvode posebne mjere, radi civilna zaštita itd.", rekao je za Radiosarajevo.ba Ahmed Đipa glasnogovornik KJKP Rad.

"Preduzeće RAD će i ove godine održavati  saobraćajnice na četiri gradske općine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad, dok u ostalim općinama Kantona Sarajevo preduzeće RAD neće biti prisutno kada je riječ o zimskom održavanju saobraćajnica", rekao je Đipa i dodao da je preduzeće RAD obavilo posebne pripreme u smislu nabavke materijal.

Đipa je  apelovao na vozače da nabave zimsku opremu, ako već nisu, te da u slučaju velikih padavina, u početku vožnju smanje na minimum kako ne bi ometali radnike RAD-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije