Dino Merlin najavio spektakl u Areni Zagreb!

Radiosarajevo.ba
Dino Merlin najavio spektakl u Areni Zagreb!
Za turneju Hotel Nacional legendarnog sarajevskog Čarobnjaka Dine Merlina mjesecima unaprijed vlada nezapamćen interes na svim meridijanima.

Nakon spektakularnog koncerta na Bundeku u septembru 2014. godine te oborenih rekorda posjećenosti na nezaboravnim koncertima u SplituOsijeku i Varaždinu prošle godine, s nestrpljenjem se očekivao datum krune turneje Hotel Nacional u Hrvatskoj: veličanstvena Arena Zagreb!

Menadžment Dine Merlina službeno je potvrdio da je Arena Zagreb u subotu 03. decembra ove godine rezervisana za ponovni susret Dine Merlina sa njegovom vjernom, srčanom i brojnom publikom koja je 2011. dupke ispunila Arenu u sklopu historijske turneje albuma “Ispočetka”.

Svi pokazatelji aktuelne turneje “Hotel Nacional” čija karavana već dvije godine putuje preko Amerike i Evrope do zemalja iz okruženja, ukazuju na to da će Dino Merlin i ovog puta oduševiti publiku i pružiti maksimum od sebe na sceni, ali i iza nje. Uvijek misleći na svoju publiku i uz želju da stvori jedinstvenu atmosferu, Dino za koncert u Areni priprema osvježenu set listu koja će dati najbolji izbor iz bogatog opusa od preko 200 pjesama, ali i poseban produkcijski audio-vizuelni doživljaj koji pored brojnih hitova i evergreen-a te vrhunskih muzičara u njegovom bendu publici prenosi ono što Dino Merlin jeste: karizmatična i jedinstvena muzička institucija koja suvereno vlada regionalnom scenom preko 30 godina.

Posljednji album ‘Hotel Nacional', koji je već u prvoj sedmici prodaje zauzeo osmo mjesto na Billboardovoj top-listi najprodavanijih world music albuma sadrži hitove poput Školjke, Rane, Sunce, Sve do medalje koji su osvojili publiku širom regije. Svi oni koji nisu imali priliku biti dijelom priče “Hotel Nacional” na Bundeku, u SplituOsijeku ili Varaždinu moći će uživati u pjesmama i neprikosnovenom show-u Čarobnjaka u subotu, 03.12. Stoga, ne propustite ovu nezaboravnu večer s istinskom muzičkom legendom!


Ulaznice za ovaj veličanstveni događaj biti će u prodaji od 21.9.2016. na web portalu i svim prodajnim mjestima www.ticketshop.hrSve koncerte svjetske turneje “Hotel Nacional” pratite na www.dinomerlin.com/turneja
 
dino_merlin_zagreb.jpg - Dino Merlin najavio spektakl u Areni Zagreb!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije