Dino Merlin: Igrao sam fudbal samo da bih upoznao Kemala Montena

Radiosarajevo.ba
Dino Merlin: Igrao sam fudbal samo da bih upoznao Kemala Montena

Bosanskohercegovački pjevač Dino Merlin za Radiosarajevo.ba kaže kako je vrlo tužan zbog smrti bh. velikana Kemala Montena.

"Potpuno sam zatečen i tužan zbog ove vijesti. Trenutno sam na putu. Nisam ni slutio da bi Kemo ovako prerano mogao otići, nekako sam se uvijek nadao da se može vratiti i preboljeti probleme koje je imao, ali nažalost ovu bitku nije uspio dobiti. Jako sam tužan zbog toga, Bosna i Hercegovina i cijeli svijet koji je volio te lijepe ljubavne pjesme... svi smo tužni. To je jedan veliki gubitak za nas", priča nam Dino Merlin.

A kako je upoznao Kemala Montena?

"Gitaru sam počeo svirati u mladosti jer su postojali takvi heroji kao što je Kemo. On mi je bio najbliži, bio mi je sugrađanin i imao je te lijepe pjesme koje sam volio slušati. Dosjetio sam se kako bih ga mogao vidjeti, jer su mi rekli da je njegov otac bio oružar u FK Sarajevo, što znači da je pripremao dresove, štucne i sve mondure za fudbalere. Tako sam kontao kako bi bilo lijepo da idem da treniram fudbal tamo, a ustvari sam potajice želio da sretnem Kemala Montena, koji je tad bio u uzletu. Kad sam ga prvi put vidio, to je bio veliki događaj za mene", prisjeća se Dino Merlin za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije