Digitalna panorama: Prošetajte gradom na Neretvi

Radiosarajevo.ba
Digitalna panorama: Prošetajte gradom na Neretvi

Nakon Sarajeva i Mostar je dobio panoramsku fotografiju.

Gigapixel panorama Mostara je sačinjena od dvije fotografije veličine 12 i 18 gigapixela koje su pojedinačno načinjene od 2210 razdvojenih fotografija.

Svi posjetitelji, osim virtualne šetnje gradom Mostarom, moći će detaljno razgledati i simbole grada poput Bišćevića kuće, Kajtazove kuće, Muzeja Hercegovine, Muslibegovića kuće, Karadžozbegove džamije, Župe sv. Petra i Pavla i neizostavnog Starog Mosta.

"Gigapixel panorama predstavlja jedan od najboljih načina promocije značajnih turističkih destinacija širom Bosne i Hercegovine pa tako i grada Mostara. Tim mladih ljudi koji čine Innovativo na čelu sa voditeljem Mariom Gerussijem se nada da će konkretnim akcijama poboljšati web prezentaciju grada Mostara kao i turističkih vrijednosti koje su do sada bile skrivene od šire internetske publike koja je ciljana skupina kojoj se obraća turistička zajednica HNŽ-a", istakao je direktor turističke zajednice HNŽ-a Andrija Krešić.

Panoramu Mostara možete pogledati ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije