Design Spirit za studente elektrotehnike

Radiosarajevo.ba
Design Spirit za studente elektrotehnike

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, lokalni komitet Sarajevo ove godine od 15. do 22. decembra organizuje radionicu pod nazivom Design Sprint. Design Sprint je internacionalna radionica operacionog karaktera za studente elektrotehnike sa ciljem usvajanja novih vještina iz oblasti grafičkog dizajna.

Zahvaljujući saradnji sa istaknutim stručnjacima iz svijeta grafičkog dizajna i srodnih područja, studenti sa Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu i gosti iz cijele Evrope će biti u prilici da se kroz predavanja i praktični dio radionice upoznaju sa najnovijim trendovima na polju dizajna. U prvom dijelu radionice će imati priliku slušati predavanja o najaktuelnijim temama koje uključuju: brending i vizuelni identitet, kreiranje logoa, web dizajn, izdavanje publikacija, tipografija, trendovi u grafičkom dizajnu te o radu u softverskim alatima.

Nakon predavanja učesnici će primijeniti stečeno znanje rješavajući konkretne zadatke. Tačnije, raditi će na zadacima i problemima sa kojima se susreću članovi dizajn tima, kako na lokalnom, tako i na internacionalnom nivou, saopćeno je iz EESTEC-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije