Demonstranti još uvijek ispred Parlamenta BiH

Radiosarajevo.ba
Demonstranti još uvijek ispred Parlamenta BiH

FOTOGALERIJA

Na platou ispred zgrade Parlamenta Bosne i Hercegovine još uvijek se nalazi pedesetak učesnika građanskih protesta, koji mirno sjede i sumiraju dešavanja od prethodna dva dana, naročito protekle noći, javlja reporter portala Radiosarajevo.ba s lica mjesta.

Prisutni građani još uvijek su 'opremljeni' transparentima, a na platou je prisutna i nekolicina policajaca.

Današnji nastavak protesta, čiji je glavni zahtjev trajno rješenje izdavanja javnih matičnih brojeva, podržalo je i nekoliko hiljada studenata, te građani Zenice i drugih gradova koji su autobusima stigli u glavni grad BiH kako bi iskazali svoju podršku.

Podsjećamo, blokada zgrade Parlamenta BiH koju je jučer napravilo nekoliko hiljada građana razbijena je danas u ranim jutarnjim satima, a tom prilikom je i nekoliko demonstranata uhapšeno.

Studenti koji su se danas okupili kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo nedonošenjem zakona najavili su nastavak protesta za ponedjeljak u 12 sati.

U međuvremenu, podršku građanskim protestima u Sarajevu odali su građani Banje Luke, Zenice, Zagreba, Tuzle. Za nedjelju je najavljen i protest podrške u Beogradu, a za ponedjeljak i skup u Bihaću.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije