Demobilisani borci radno angažovani u KJKP Park

Radiosarajevo.ba
Demobilisani borci radno angažovani u KJKP Park


Pedeset demobilisanih boraca i djece poginulih boraca Armije Bosne i Hercegovine, koji se već duže vrijeme nalaze na evidenciji biroa za zapošljavanje i u stanju su socijalne potrebe, od sutra će biti privremeno radno angažovano u preduzeću Park, saopćeno je iz ovok kantonalnog preduzeća.

Pedeset demobilisanih boraca i djece poginulih boraca Armije BiH radit će u Starom Gradu, Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži i Vogošći i to za poslove sadnje, čišćenja i uređenja novih zelenih površina.

Oni će u naredna 22 radna dana obavljat poslove uređenja javnih zelenih površina i aktivnosti ozelenjavanja parkovskih površina u šest općina u Kantonu Sarajevo, a u sklopu velikog projekta kojeg je preduzeće Park kandidiralo i realizira putem Fonda za zaštitu okoliša FBiH i u kojem je planirana sadnja oko 600 novih stabala na zelenim površinama.

Svim osobama angažiranim putem ovog projekta, a koje već duže vrijeme čekaju na bilo kakvo zaposlenje, prema ugovora o privremenim i povremenim poslovima, preduzeće Park obezbijedit će naknadu u iznosu od 600 KM.

Muharem Fišo, koordinator u ovom projektu, rekao je da je ovo prilika da jedni od najzaslužnijih ljudi, koji su tokom rata iskazali svoj patriotizam prema svojoj domovini i u miru pokažu koliko vrijede i koliki doprinos mogu dati da naš grad tokom nastupajućih ljetnih dana izgleda ljepše i uređenije.

"Ukoliko se iznađu mogućnosti, naša nastojanja bit će da neki od tih ljudi koji se pokažu u poslu i u narednom periodu ostanu radno angažirani u ovom preduzeću. Stoga hvala i preduzeću Park, a posebno generalu Haliloviću, što su na pravi način omogućili ovim ljudima da makar privremeno poboljšaju svoje teško finansijsko stanje", rekao je Fišo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije