Deminiranje na magistralnom putu Tuzla - Bijeljina, polusatna čekanja

Radiosarajevo.ba
Deminiranje na magistralnom putu Tuzla - Bijeljina, polusatna čekanja

U većem dijelu BiH ovog jutra saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz relativno dobru vidljivost. Slabije magle ima mjestimično, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja. 

Na dionicama sa aktuelnim radovima saobraća se usporeno a izdvajamo magistralne puteve: Sarajevo-Tuzla,  Jezero-Jajce, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Kupres,Trebinje-Bileća, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški. 

U toku su sanacioni radovi na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega je i dalje obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Visoko u mjestu Čekrekčije saobraćaj se odvija dvosmjerno, jednom trakom.

Za danas je najavljen početak radova na deminiranju terena na magistralnom putu M-18 Tuzla - Bijeljina u mjestu Banj Brdo. Radovi će se izvoditi u vremenu od 08 do 15 sati, a u tom  periodu dolaziti će do polusatnih obustava saobraćaja.

Na graničnim prelazima ovog jutra zadržavanja su kratkotrajna.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije