Delalić: SDA bi mogla predložiti svog kandidata

Radiosarajevo.ba
Delalić: SDA bi mogla predložiti svog kandidata


Na Kolegiju, održanom u srijedu u jutarnjim satima, dogovoreno da sjednica bude odgođena sjednica zaponedjeljak 25. mart u 13,00 sati, a da kolegij bude u 9 sati ujutro. Ovo je novinarima po završetku sastanka rekao Sabahudin Delalić, predsjedavajući Gradskog vijeća.

Kao jedan od predstavnika stranke Stranke demokratske akcije (SDA), Delalić nije isključio mogućnost da, ukoliko se partije ne dogovore, ova stranka predloži svog kandidata.

Delalić je dodao da predstavnici Naše stranke ne žele prihvatiti niti jednog od ponuđenih kandidata, te iz SDA to žele riješiti svojim kandidatom; u ovoj stranci protive se biranju gradonačelnika žrijebom.

Ovo nam je potvrdio i Handžić Vibor iz Naše stranke, koji kaže kako je za ovu političku stranku bilo neprihvatljiv niti jedan od kandidata, kao ni način izbora gradonačelnika žrijebom, te istakao kako su oni podržali prijedlog da se sjednica odgodi.

U Socijaldemokratskoj partiji BiH nisu bili zadovoljni ovakvim razvojem situacije.


Arijana Talović (Foto: Samir Cacan, Radiosarajevo.ba)

"Mislim da je ovo krajnje neozbiljno, da ne kažem neku grublju riječ. Smatram da su se, kao i na prvoj konstitutirajućoj sjednici, stekli svi uslovi da se sjednica održi, u smislu da, nam je poslovnik i statut jasno dao odredbe kako da postupimo u ovom slučaju", rekla je Arijana Talović iz SDP-a, te dodala kako Sarajevo ne može biti talac političkih partija.

Talović je naglasila da će ova stranka ostati pri svom kandidatu Igoru Kamočajiju, a Miro Lazović iz SDU, također je rekao kako ova partija stoji iza svog kandidata Stjepana Kljujića.


Miro Lazović (Foto: Samir Cacan, Radiosarajevo.ba)

"Zadnjih dana u medijima, anketama, Kljujić ima opštu podršku građana i ne vidim razlog zašto bi SDU odustajao od gospodina Kljujića. Mi ćemo danas na sastanku SDU razmotriti situaciju i donijeti konačne stavove, ali moj lični stav je da Kljujić treba ostati kandidat", rekao je Lazović, koji je dodao da žrijeb nije dobar način biranja gradonačelnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije