Deen i Dalal ponovno na tronu prema glasanju fanova (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Deen i Dalal ponovno na tronu prema glasanju fanova (VIDEO)

Nakon što su protekle sedmice pali na desetu poziciju, bosanskohercegovački predstavnici od jutros su ponovno na prvom mjestu prema glasanju čitatelja portala eurovizijskih fanova Wiwibloggs.

Portal eurovizijskih fanova objavio je najnovije rezultate glasanja svojih čitatelja, a prema njima naši predstavnici i dalje su najinteresantniji publici.

Naime, od 19.435 glasova od subote 12. marta čak 2.124 ili 10,93 posto glasova pripalo je upravo pjesmi Ljubav je naših predstavnika.


Do Eurovizije je ostalo manje od dva mjeseca, a naši predstavnici pripremaju se za odlazak u Stockholm, gdje će se ovogodišnje takmičenje za pjesmu Eurovizije odigrati od 10. do 14 maja.

Bosna i Hercegovina takmičit će se u prvom polufinalu, u utorak 10. maja, a ukoliko se izborimo u prvih deset, ulazimo u finale koje se održava u subotu 14. maja.

Donedavni favorit, predstavnik Irske Nicky Byrne, je prema posljednjim rezultatima ankete drugi, i to sa 1.602 glasova ili 8.24 posto svih glasova. Španija i dalje ostaje na trećem mjestu, dok je susjedna Hrvatska prema glasovima fanova na sedmoj poziciji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije