Dedo i nana iz Desetnika dobili potrebne namirnice

Radiosarajevo.ba
Dedo i nana iz Desetnika dobili potrebne namirnice


Dedo i nana iz sela kod Kaknja, o kojima je naš portal pisao u nekoliko navrata protekle sedmice, dobili su dio pomoći koja im je bila prijeko potrebna.

Naime, grupa entuzijasta koji su u nekoliko akcija skupili određenu sumu novca za ovo dvoje ugroženih penzionera posjetili su malu trošnu kuću u Desetniku kod Kaknja i obradovali ovaj par prijeko potrebnim namirnicama.

U biker baru akcija za pomoć dedi i nani

Tužna priča: Oni su gladni i iznemogli, pomozimo!

„Ukupno je skupljeno oko 1.300 KM. 1.000 je uplaćeno danas na račun za kuću koju će im praviti uskoro nadam se", rekao je Damir Drašković za portal Radiosarajevo.ba, jedan od pokretača akcije.

"Buduci da sam došao na red tek iza 14:00 sati, nisam mogao provjeriti sa aktivistima "Kakanjsko Srce" iz Kaknja za prijem ovih sredstava, ali to ću uraditi sutra, rekao je Damir koji je posjetio dedu i nanu i rekao da su u kući u kojoj žive najvrijediji njih dvoje.

Damir se zahvalio svima koji su učestvovali u akciji: "Hvala svima koji su na bilo koji način, novčano, hranom, garderobom i ostalim učestvovali u ovome, jer ste svi redom uradili jako dobru i humanu stvar za ovo dvoje napaćenih ljudi".

'Odnijeli hranu i deke'

Mladi dobrotvor iz Sarajeva Haris Džaferović posjetio je jučer ovaj stari bračni par i odnio im namirnice potrebne za za život: "Mi smo imali ideju da im kupimo televizor, ali smo saznali da je jedno udruženje iz Kaknja već imalo tu ideju, tako da će ove pare biti uplaćene za obnovu kuće."

Haris je ostao šokiran uslovima u kojima žive dedo i nana.

"Oni žive u jednoj manjoj kući, zidovi su oronuli, porazbijani prozori, oni su u jednoj sobici i tu imaju peć, malu sijalicu, par tepiha i dva mala kauča, a vode skoro i nemaju“.

"Dedo nema nogu, a ima problema i sa prostatom. Mi smo krenuli juče, kupili smo namirnice i deke koje su im potrebne i odnijeli“, rekao je Haris i dodao da su juče prije njih ovaj stari par posjetile četiri grupe ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije