Darko Aleksić: Program Plus ne naplaćuje reklame koje ne emitira

Radiosarajevo.ba
Darko Aleksić: Program Plus ne naplaćuje reklame koje ne emitira

Nakon što je Sanjin Bećiragić iz TV1 Mreže reagirao na pisanja portala Radiosarajevo.ba, navodeći primjer slične mreže Program Plus, stigao je odgovor i od direktora ove mreže Darka Aleksića.

TV Mreža: Program Plus emitira teniski meč umjesto reklama (VIDEO) 

Aleksić je kazao da nije problem ukoliko se reklame ne emitiraju, već ukoliko se te reklame uredno naplate kao i da su emitirane. 

''Kad nas je već prozvao gospodin Bećiragić, da pojasnim nekoliko stvari. Program Plus radi na način da se obavlja monitoring Hayata i monitoring ATV-a. Samo reklame koje potvrdi monitoring se naplaćuju.

Gospodine Bećiragiću nije problem, koliko shvatam, što pojedine stanice nisu emitirale reklame, nego što je neemitiranje naplaćeno. Da nam se ne događa isto, reklame na stanicama kao što su TV Bugojno, TV Maglaj, TV Oskar, mi u Plusu i ako se emitiraju ne naplaćujemo. Dakle, iako se emitiraju, mi ih ne naplaćujemo jer ne postoji monitoring tih televizija. Mi ih dajemo kao dodatnu vrijednost'', kazao je u Darko Aleksić u kratkom razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Vezano:

Nova drama na bh. oglašivačkom tržištu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije