Danis Tanović režira dramu u kojoj glume Jessica Biel i Clive Owen?

Radiosarajevo.ba
Danis Tanović režira dramu u kojoj glume Jessica Biel i Clive Owen?
Radiosarajevo.ba / Danis Tanović nakon Berlinalea
Bh. redatelj Danis Tanović trebao bi režirati dramu hrvatske spisateljice Tene Štivičić "Nevidljivi", koju upravo adaptira za filmsku ekranizaciju.

Glavne uloge ove drame pripale su holivudskim zvijezdama Clive Owenu i Jessici Biel, piše Variety.

Snimanje bi trebalo početi u oktobru u Londonu. Drama Nevidljivi izvedena je u koprodukciji kazališta Transport i New Wolsey u Velikoj Britaniji, a objavljena je u britanskoj izdavačkoj kući Nick Hern Books. Štivičić ju je predstavila prošle godine u Zagrebu u istoimenoj zbirci drama uz Krijesnice i Sedam dana u Zagrebu, u izdanju Henacoma.

Dramu je otkupila produkcijska kuća Good Films koja sada finansira film, dok se Good Universe brine za distribuciju. Sljedeće sedmice bi projekt trebao biti predstavljen u Cannesu potencijalnim distributerima.

"Ne mogu vam još ništa potvrditi, trenutno smo u pregovorima", kratko je za Radiosarajevo.ba kazao Danis Tanović.

Owen i Biel glumit će par koji, uprkos relativno savršenim životima, shvate da žele još više. Priča prati još nekoliko ljudi s druge strane Londona, od kojih je svatko morao proći opasan i mučan put iz svoje zemlje da bi se dočepao Londona u kojem se nada boljem životu i prilikama.

U jednom trenutku se ovi potpuno različiti životi isprepliću u priči o klasi, identitetu i pripadnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije