Dani otvorenih vrata na sarajevskoj Akademiji likovnih umjetnosti

1
Radiosarajevo.ba
Dani otvorenih vrata na sarajevskoj Akademiji likovnih umjetnosti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dani otvorenih vrata na ALU

U okviru planiranih aktivnosti kampanje za promociju upisa na Univerzitetu u Sarajevu u studijskoj 2021/2022. godini, Akademija likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu organizirala je Dan otvorenih vrata u četvrtak 10. juna 2021.

"U periodu kada je potrebno donijeti odluku o upisu na odgovarajući fakultet/akademiju cilj nam je informirati srednjoškolce, roditelje i nastavnike o potencijalima i kvalitetima nastavnog plana i programa koji nudi Akademija, kao i o prostornim kapacitetima kojima raspolažemo", najavili su ranije iz ALU-u.

Akademija likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu je visokoškolska ustanova sa najdužom tradicijom u BiH koja pruža obrazovanje i osposobljavanje na području likovnih umjetnosti.

Dani otvorenih vrata na ALU - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Dani otvorenih vrata na ALU

Pored primarne odgojno-obrazovne djelatnosti na Akademiji se tokom četrdesetšestogodišnjeg postojanja realiziralo niz značajnih kulturno-umjetničkih programa i manifestacija, izložbi i predavanja, Akademija je organizirala i učestvovala u brojnim umjetničkim i naučno-istraživačkim projektima, doprinoseći bosanskohercegovačkoj kulturnoj i umjetničkoj stvarnosti.

Dani otvorenih vrata na ALU - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Dani otvorenih vrata na ALU

U nastojanju da se zadovolje evropski kriteriji umjetničke naobrazbe naglasak je na permanentnom inoviranju i obogaćenju nastavnih planova i programa u duhu savremenog društvenog razvoja i razvoja umjetnosti te trendova u visokom obrazovanju.

Nastava se odvija na šest odsjeka: Nastavnički, Slikarstvo, Kiparstvo, Grafika, Grafički dizajn, Produkt dizajn, a studentima se nude i različite grupacije izbornih predmeta. Prostorni kapaciteti Akademije - učionice, labaratorije, ateljei, radionice, galerija, biblioteka, prostor Multimedije – omogućavaju kvalitetnu nastavnu i umjetničku djelatnost. Mnogi umjetnici i dizajneri odškolovani na Akademiji postali su glavni akteri bh. umjetničke scene, stekli svjetski priznate nagrade za umjetnička ostvarenja i doprinijeli ugledu ove institucije.

Dodatne informacije o upisnim rokovima i ostalim dešavanjima na ALU dostupne su na internet-stranici: www.alu.unsa.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije