Dani arhitekture sa temom "Promišljanje paradigmi" počinju 6. juna u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Dani arhitekture sa temom "Promišljanje paradigmi" počinju 6. juna u Sarajevu
/ Dani arhitekture 2016.

Ovogodišnji Dani arhitekture sa temom "Promišljanje paradigmi" počinju 6. juna u Historijskom muzeju BiH sa početkom u 20:30 sati, gdje će posjetioci prisustvovati izložbi Bauhaus Imaginista, kao i pristiglih projekata u vezi sa ovogodišnjim međunarodnim konkursom čija tema je bila rekonstrukcija dijela sarajevskog naselja Ciglane, nakon čega će uslijediti audio-vizuelna instalacija.

Nastavak festivala će obilježiti prvenstveno predavanja arhitekata iz cijelog svijeta (Čile, Austrija, Hrvatska, Srbija, Njemačka, Turska, Slovenija, Holandija, Japan, Finska, Norveška, BiH), zatim izložbe u Historijskom muzeju i Galeriji Novi hram, panel diskusije, radionice, te dodjele nagrada, nakon čega će festival biti zatvoren u nedjelju 9. juna u prostorijama Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini.

Moderator ovogodišnjih Dana arhitekture je arhitekta iz Slovenije, Dean Lah iz arhitektonskog studija Enota.

Izložbe na Danima arhitekture će obuhvatiti „Sarajevo earns natural shared environment” Odjela za arhitekturu, Univerziteta Ferrara, “Bauhaus imaginista”, te radova koji su obilježili ovogodišnji konkurs, u Historijskom muezju, kao i kolekcije projekata hrvatskog arhitekte Davora Matekovića u Galeriji Novi hram.

Detaljne informacije o programu, lokacijama i pratećim događajima možete pronaći na www.daniarhitekture.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije