Danas: Umjereno oblačno, s malo kiše

Radiosarajevo.ba
Danas: Umjereno oblačno, s malo kiše

 U Bosni jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 1 stepen, Bugojno i Ivan-sedlo 8, Livno 9, Sarajevo, Bihać, Goražde i Sanski Most 10, Tuzla i Zenica 11, Banja Luka, Doboj i Gradačac 12, Zvornik 14, Trebinje 15, Neum i Stolac 16 i Mostar 17. 

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 952 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo opada. 

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo mjestimično može pasti i malo kiše, uglavnom prijepodne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 15 do 21, na jugu do 26 stepeni. 

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, prijepodne može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 17 stepeni. 

Danas na prostoru cijele Bosne i Hercegovine očekivani maksimalan intenzitet ultraljubičastog sunčevog zračenja će ostati u okviru umjerenih vrijednosti (UV indeks 4-5), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije