Danas u BiH vedro

Radiosarajevo.ba
Danas u BiH vedro

Danas se na jugu i jugozapadu Bosne i Hercegovine očekuje vedro, a ostalim područjima, prijepodne, umjereno do pretežno oblačno vrijeme, ponegdje u istočnim djelovima i sa slabim snijegom. 

Tokom dana očekuje se postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od -2 do 5, na jugu zemlje do 8 stepeni. 

U Sarajevu prijepodne pretežno oblačno, povremeno je moguć slab snijeg. Poslijepodne postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko jedan stepen. 

Jutros je u južnim i jugozapadnim područjima bilo vedro, a u ostalim djelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registriran i slab nijeg. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Visina snijega u 7 sati (cm): Bjelašnica 220, Han-Pijesak 25, Kupres 23, Sokolac 13, Tuzla 12, Sarajevo i Srebrenica 10, Doboj 9, Bijeljina i Derventa 6, Mrkonjić-Grad i Zvornik 5, Gradačac 4, Bihać i Bugojno 3. 

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -18 stepeni, Kupres -10, Doboj -9, Sokolac -8, Bugojno i Sanski Most -7, Bihać i Tuzla -6, Sarajevo, Banja Luka i Livno -5, Gradačac, Srebrenica i Zenica -4, Bijeljina i Goražde -3, Zvornik -2, Trebinje -1, Mostar, Stolac i Čapljina 1 stepen. 

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo opada raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije