Danas u BiH sunčano vrijeme

Radiosarajevo.ba
Danas u BiH sunčano vrijeme


Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. 

U jutarnjim satima, u dijelovima centralne i istočne Bosne, može biti magle ili niskih oblaka. Vjetar će biti  slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura kretat će se od -6 do -1, na jugu do 6, a dnevna od 3 do 10, a na jugu zemlje do 15 stepeni. 

U Sarajevu će u u jutarnjim satima biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku dana sunčanije. Jutarnja temperatura iznosit će oko -3, a dnevna oko 7 stepeni. 

Temperature zraka izmjerene u 7 sati imale su slijedeće vrijednosti: 

Bjelašnica -11 stepeni, Drvar i Ivan-sedlo -4, Kupres -3, Banja Luka, Bugojno i Sokolac -2, Livno, Prijedor i Sanski Most -1, Bihać, Doboj, Jajce, Sarajevo, Tuzla i Zenica 0, Gradačac i Zvornik 1, Bijeljina, Srebrenica i Stolac 2, Goražde 3, Čapljina 5, Trebinje 6, Mostar i Neum 7 stepeni. 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 937 hPa, za 5 hPa je manji od normalnog i raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije