Danas u BiH sunčano i malo do umjereno oblačno

Radiosarajevo.ba
Danas u BiH sunčano i malo do umjereno oblačno

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Temperature u 7 sati: Sokolac -1 stupanj, Bjelašnica i Bugojno 3, Goražde i Zenica 4, Srebrenica 5, Prijedor i Tuzla 6, Doboj i Sarajevo 7, Bijeljina 8, Kupres, Sanski Most, Stolac i Zvornik 9, Banja Luka, Ivan Sedlo i Čapljina 10,  Mostar i Trebinje 11, Livno 12, Bihać i Neum 16 stupnjeva. 

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara je niži od normalnog i sporo opada. 

U našoj zemlji danas će u većem dijelu preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka u zapadnim područjima. U noći sa subote na nedjelju očekuje se jače naoblačenje praćeno kišom. Nešto više padavina u južnim i zapadnim područjima, gdje je moguća i grmljavina. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 17 do 23 stupnja. 

U Sarajevo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 20 stupnjeva, saopćeno je iz federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije