Danas u BiH pretežno oblačno vrijeme

Radiosarajevo.ba
Danas u BiH pretežno oblačno vrijeme

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremeno sa slabom kišom, a poslije podne lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini pretežno sunčano. 

Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 24 do 32, na jugu zemlje do 34 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno i djelimično sunčano vrijeme. Poslije podne očekuje se kiša i pljuskovi. Dnevna temperatura oko 25 stepeni.

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u sjeverezapadnim područjima.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Goražde 12, Ivan-sedlo 14, Sarajevo i Kupres 16, Bugojno, Sokolac, Srebrenica i Zenica 17, Bihać, Tuzla i Zvornik 18, Banja Luka, Doboj i Sanski Most 19, Bijeljina, Gradačac i Prijedor 20, Livno 22, Mostar i Trebinje 24, Neum 25 i Stolac 27.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950 hPa, za 7 hPa je viši od normalnog i lagano raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Nastavlja se razdoblje povoljnijih biometeoroloških prilika. Na jugu uz više sunca, dok bi u unutrašnjosti povećana naoblaka i padavine povremeno mogli kvariti ugođaj, pri čemu će opšta slika, usljed više svježine i blagog pada temperatura, ipak biti povoljna. 

Tokom sunčanih perioda vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je preporučljivo povesti računa o zaštiti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije