Danas pretežno oblačno sa snijegom

Radiosarajevo.ba
Danas pretežno oblačno sa snijegom

Jutros je u većem dijelu Bosne i Hercegovine pretežno oblačno vrijeme, mjestimično sa slabom kišom u sjevernim područjima, a u zapadnim i sjeverozapadnim sa snijegom.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -8, Sokolac -4, Kupres -2, Bihać, Bugojno i Drvar -1, Ivan-sedlo i Livno 0, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Goražde 1, Sarajevo, Banja Luka i Zenica 2, Mostar i Tuzla 3, Bijeljina i Doboj 4, Trebinje i Zvornik 5, Čapljina 6 i Stolac 8 stepeni. 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 925 hPa, za 20 hPa je niži od normalnog i lagano raste. 

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u zapadnim područjima i na planinama, a u ostatku zemlje sa kišom. Tokom dana i u noći sa četvrtka na petak, u Bosni, se očekuje prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 1 do 7, na jugu zemlje do 11 stepeni. 

U Sarajevu pretežno oblačno sa kišom, koja će do kraja dana ili u noći sa četvrtka na petak preći u susnježicu ili snijeg. Dnevna temperatura oko 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije