Danas oblačno i kiša, od nedjelje opet sunčano

Radiosarajevo.ba
Danas oblačno i kiša, od nedjelje opet sunčano

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, a ponegdje uz kišu registrovani su i pljuskovi sa grmljavinom.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Kupres i Sokolac 17, Bihać, Bugojno, Goražde i Tuzla 18, Sarajevo, Gradačac i Prijedor 19, Banja Luka, Doboj i Sanski Most 20, Livno i Srebrenica 21, Zenica 22, Bijeljina i Zvornik 23, Trebinje 24, Stolac i Čapljina 25, Mostar i Neum 26 stepeni.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 21 do 27, na jugu do 32 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

U Sarajevu pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 24 stepena.

U nedjelju, 11. avgusta, u Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme, u Bosni prijepodne pretežno oblačno, u drugoj polovini dana razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15 °C, na jugu Hercegovine od 17 do 21 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 29 °C, na jugu Hercegovine od 30 do 34 °C.

U ponedjeljak, 12. avgusta, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 14 °C, na jugu Hercegovine od 18 do 22 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32, na jugu Hercegovine od 31 do 35 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije