Danas ne zaboravite ponijeti kišobrane

Radiosarajevo.ba
Danas ne zaboravite ponijeti kišobrane

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme s kišom u većem dijelu naše zemlje, a na planinama sa susnježicom i snijegom.


Tmurno vrijeme, praćeno južnim strujanjem i obilnijim padavinama, osobito u Hercegovini, kod osoba s psiho smetnjama uzrokovat će pojačane tegobe u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. 
 
Mada će temperature biti relativno visoke za ovo doba godine, povećan sadržaj vlage mogao bi stvarati probleme hroničnim bolesnicima. Na sjeveru zemlje će biti ugodnije, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Temperature zraka u 07 sati: 
 
Bjelašnica -4 stupnja, Bihać -2, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Sokolac i Kupres 1, Banja Luka, Bijeljina i Doboj 2, Drvar i Jajce 3, Srebrenica 4, Livno, Zenica i Zvornik 5, Sarajevo, Bugojno i Goražde 6, Trebinje i Čapljina 9, Mostar i Stolac 10, Neum 12 stupnjeva. 

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije