Danas naoblačenje, večeras snijeg

Radiosarajevo.ba
Danas naoblačenje, večeras snijeg


U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Sarajevu je jutros u 7 sati izmjereno -4. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 6 hPa je manji od normalnog i opada.

Kako je saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, na Bjelašnici i Sokocu jutros u 7 bilo je -9 °C, u Bugojnu -6, Drvar, Livno, Kupres i Zenica 5, Goražde, Jajce, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla -4, Derventa -3, Banja Luka, Bihać, Gradačac, Prijedor, Stolac i Zvornik -2, Bijeljina, Doboj i Čapljina -1, Mostar 0, Trebinje 2 i  Neum 3 °C.

Danas će se tokom dana naoblačiti u cijeloj zemlji. U noći na utorak u Bosni se očekuje slab snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 °C, na jugu zemlje od 5 do 9 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno. U noći na utorak je moguć slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1 °C.

U utorak, prijepodne pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima u Bosni slab snijeg. U drugoj polovini dana se očekuje se djelomično razvedravanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije