ČUDO: Jelena Topić progovorila, hiljade hodočasnika na putu ka Prijedoru

Radiosarajevo.ba
ČUDO: Jelena Topić progovorila, hiljade hodočasnika na putu ka Prijedoru

Tekst bez intervencija preuzimamo sa satiričnog portala Glasniq.com.

Agencije su javile da je danas u jutarnjim satima Sveta Jelena Topić, Umjetnica od Prijedora kako je nazivaju članovi Crkve Umjetnice Šutljive, progovorila. Jelena se probudila jutros iz alkoholom inducirane kome u koju je upala sinoć oko dva sata iza ponoći. Iako doktori nisu prognozirali ništa dobro za Jelenino stanje, ova svetica je jutros ustala na svoje noge, te čak i rekla tri riječi. Ekskluzivno saznajemo da su riječi bile upućene njenim roditeljima koji su stajali kraj uzglavlja cijelu noć; rekla im je “Što sam mamurna…”

Porodični doktor Topića, primarijus Veljko Bulaznić izjavio je za medije da se Jelena osjeća dobro, da joj se vraća apetit, a i glas, te da je, sada je to već sigurno, izvan životne opasnosti.

Buđenje i progovaranje Jelene Topić sa radošću su dočekali članovi Crkve Umjetnice Šutljive koja je osnovana kao reakcija na Jelenin performans na trgu u Prijedoru koji se smatra tihim vriskom ka Bogu. Članovi i članice ovog izdanka koji se vodi sloganom “Silentium Est Aurum” odbijaju se izjasniti kao pripadnici Katoličke ili Pravoslavne crkve, već kažu da vjeruju u šutnju i Jelenu. Na putu ka kući Topića sa svih strana svijeta krenule su hiljade hodočasnika, a prvi se očekuju oko 15.00 sati.

“Palila sam svijeće sinoć od tri sata iza ponoći, kad sam čula da je u komi pa sve do jutros. Samo palila i šutila. I kad dogori, ja zapalim opet. I evo, dobro je, živa je i zdrava je.”, rekla je jedna od hodočasnica.

Napomena: Glasniq.com je satirični portal koji objavljuje isključivo vijesti šaljive prirode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije